Kínai gerinctorna DVD I. – alapok

//Kínai gerinctorna DVD I. – alapok

Kínai gerinctorna DVD I. – alapok

3 500 Ft

Értékelés 5.00 az 5-ből, 2 értékelés alapján
(2 vásárlói értékelés)

A DVD tartalmazza a legfontosabb és az órákon leggyakrabban előforduló gyakorlatokat. Ha ellátogatsz egy daoyin órára, nagy valószínűséggel ezekkel a mozdulatokkal találkozol majd. A gyakorlatok alapos bemelegítés után szisztematikusan mozgatják át a gerinc egészét. Minden gyakorlatot folyamatosan és többször mutat be az oktató, a narráció pedig lépésről-lépésre segíti a mozdulatok pontos megtanulását.

Aki szeretné egyesével kigyakorolni a mozdulatokat, megteheti, hiszen külön gyakorlatismertető áll rendelkezésre részletes útmutatóval. Ezek után a teljes gyakorlatsor még könnyebben végezhető. A sorozatot egy rövid meridiántorna teszi teljessé.

Leírás

A kínai gerinctorna DVD megalkotását egyértelműen az az igény hívta életre, hogy ezt a rendszert azok is megismerhessék, akik környezetükben nem tudnak eljutni daoyin órára. Hazánkban viszonylag kevés a daoyin oktató, így limitált az elérhető órák száma is.

Nézzük, kiknek lehet hasznos ez a DVD.

Mindazoknak, akik már ismerik a dao yint és szívesen gyakorolnák otthon is.
És persze a másik tábornak, akik még nem találkoztak ezzel a rendszerrel- egészen új kihívás!
Azoknak, akik nem tudnak időt szakítani arra, hogy eljárjanak edzeni, sportolni, de teljes körű, biztonságosan gyakorolható mozgásprogramot keresnek- otthoni gyakorlásra.
Azoknak, akik jobban szeretnének egyedül mozogni.
Mindenkinek, aki ülőmunkát, vagy gerincet terhelő munkát végez.
Mindazoknak, akik hátfájással, derékfájással küzdenek.
Azoknak, akik sportolnak és úgy érzik egyoldalúan terhelik a testüket.
Mindenkinek, aki érdeklődik a keleti gyógymódok és mozgásformák iránt.
Időskorúak és fiatalok is biztonsággal végezhetik a gyakorlatokat.

Kínai gerinctorna DVD I. – alapok termékről 2 értékelés

  1. Értékelés: 5 / 5

    Kazsoki János

    Mindenkinek ajánlom, akinek hát-, derékfájása, panaszai vannak, vagy egyéb tartási (csontrendszer), izomproblémái. Mintha a gyakorlatok során elfújnák őket. Szerintem ülőfoglalkozásúaknak és 50 év fölött kötelező. Ezen Kívül a Csüng Jüan Csikung statikus gyakorlataihoz felüdítő kiegészítés a csi szétosztására a testben, és az izmok lazítására. A TCM (Hagyományos Kínai Medinához) pedig igen hasznos a meridiántorna rész, ha valaki nem akar hónapokig akupunktúrás, akupresszúrás kezelésekre járni (illetve azok kiegészítéseként). Köszönjük!

  2. Értékelés: 5 / 5

    Kazsoki János

    Az előbbiek természetesen “csak mellékeredmények”. Bár nem jártam végig, de valószínűleg önálló Útként is járható. “Az operatív taoizmus természetesen jóval részletesebben tud bizonyos … módszerekről, … még egy bizonyos tornaféleségről is említést tesznek (tao-yin)…” Padányi Gulyás Gábor: Lao Tze Tao Té Ching, Budapest, 2017, 65. old.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.